Strategic Business Consultant

Job description

Heb jij ervaring en een achtergrond in enterprise architectuur en business architectuur of als business consultant met affiniteit op het gebied van architectuur? En wil je jouw kennis en ervaring gebruiken om onze klanten te helpen met het bouwen aan hun eigen architectuur capability met gebruik van ons product BlueDolphin als samenwerkingsplatform en centrale repository? Dan is de functie van Strategic Business Consultant bij ValueBlue iets voor jou!

Als Strategic Business Consultant ben jij verantwoordelijk voor een vaste groep (grote) organisaties die je begeleidt vanaf de implementatie van BlueDolphin tot en met het realiseren van hun bedrijfsdoelstellingen vanuit onze Customer Success dienstverlening. Dit doe je door jouw klanten langere tijd te begeleiden bij het opzetten en uitbreiden van het werken onder architectuur. Je bent bij de klant gesprekspartner op strategisch en tactisch niveau. Door inspiratiesessies en vervolgens begeleiding bij de toepassingen neem je jouw klanten mee op reis. Een veelzijdige functie waarin ruimte is voor veel eigen inbreng en je jouw ruime ervaring als business consultant en/of architect kan delen met de klant.

Is dit een functie die jou aanspreekt? Lees dan meer over de functie van Strategic Business Consultant bij ValueBlue.


ValueBlue, BlueDolphin en internationalisatie

ValueBlue is een scale-up met een kantoor in Utrecht & New York. We zijn een dynamische, groeiende en ambitieuze organisatie. Wij helpen klanten bij het integreren van business, IT en data. Wij hebben hiervoor BlueDolphin ontwikkeld; hét samenwerkingsplatform dat organisaties in staat stelt om in controle te blijven op de bedrijfsvoering in een continu veranderende wereld.

Zo hebben onze klanten de middelen in handen om strategie te vertalen naar operatie en om kosten en risico’s te identificeren. In Nederland hebben we nu 120 klanten (zoals VolkerWessels, Randstad, UMCU, Gemeente Amsterdam en Rijksmuseum), maar ook in Amerika timmeren we hard aan de weg met grote klanten zoals Wakefern Food Corp. en Wyndham Hotels. Om verdere groei in Amerika te ondersteunen hebben we recentelijk een kantoor geopend in New York.


De functie

 • · Je bent verantwoordelijk voor het succes van de klant. Je formuleert met jouw klanten een roadmap om hun strategische doelstellingen te realiseren. Je creëert concrete waarde voor de klant door de toepassing en borging van BlueDolphin en de stapsgewijze uitbouw van de scope daarvan. Zo help je de klant bij het verder ontwikkelen en werken onder architectuur, data- en procesgericht werken.
 • · Je ontwikkelt nieuwe use cases. Je stopt tijd en energie in het verder ontwikkelen van onze use cases, oftewel de klantgerichte toepassingen van BlueDolphin. Denk hierbij aan het raamwerk voor het opbouwen van een volwaardige enterprise architectuur functie. Maar ook voor de toepassing van data- en proces management, project portfolio management, applicatie portfolio management, AVG en ISO vraagstukken. Verder signaleer je welke additionele toepassingen van BlueDolphin bij jouw klanten kunnen worden ingezet als die bijdragen aan hun succes.
 • · Je werkt met leuke collega’s. Je komt terecht in het team van business consultants en architecten. Je draagt bij aan verder professionalisering van het team, door kennisdeling en coachen van junior consultants. Bij ValueBlue krijg je 40 collega’s. Naast de consultants is er een team voor marketing, sales, software development, support en back-office. We zijn en jonge en frisse groep mensen en onze gemeenschappelijke deler is onze ambitie, authenticiteit, directheid, klantfocus, inventiviteit en behulpzaamheid.

Job requirements

Wanneer deze baan bij je past (of niet)

 • Je hebt aantoonbare ervaring als Enterprise en/of Business Architect of als Senior Business Consultant.
 • Je bent in staat met impact te communiceren op alle lagen in de organisatie en bent ervaren gesprekspartner op strategisch en tactisch niveau.
 • Je bent resultaatgericht en vindt het geen probleem om opdrachten te doen bij een diverse groep (vaste) klanten die zich door het hele land (en als je dat wilt ook buiten Nederland) bevinden.
 • Je gelooft in het nemen van eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor het succes van jouw klanten.
 • Jij bent energiek, betrokken, innovatief en in staat om klanten en collega’s mee te nemen en te inspireren.
 • Je weet commerciële kansen te identificeren.
 • Je wilt werken met mensen die jouw passie en enthousiasme voor Enterprise Architecture en Business Consultancy delen. Je wilt bijdragen aan professionalisering van het team door actieve kennisdeling en het opzetten van o.a. best practices, use cases, ontwikkeling van standaarden en templates etc.
 • Je houdt van de scale-up vibe en je wilt graag meegroeien met de organisatie en bijdragen aan verdere professionalisering.
 • Je komt goed tot je recht in een organisatie met korte lijnen, directe communicatie en waar jouw mening verwacht en gehoord wordt. Je bent concreet en durft beslissingen te nemen.
 • Je wilt graag goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 25 vakantiedagen, een representatieve leaseauto, telefoon en laptop, thuiswerkmogelijkheden, onkostenvergoeding en pensioenregeling.
 • Je bent goed in Nederlands en Engels.

Spreekt deze vacature je aan? Dan kunnen we niet wachten je te spreken en meer te vertellen over ons werk. We zien je sollicitatie (je C.V. en een korte motivatie waarin je toelicht waarom deze vacature je aanspreekt en hoe jij invulling zou geven aan deze baan) graag tegemoet of neem gerust contact op met onze manager business consultancy Rianne Gillijns (rianne.gillijns@valueblue.nl / 06 27 89 28 54).